Цртани филм – ЗЛАТОКОСА И ТРИ МЕДВЕДА

Цртани филм – ЗЛАТОКОСА И ТРИ МЕДВЕДА / По мотивима бајке из 19. века / Видео / Синхронизовано / Српски језик / Дечја ризница

ЗЛАТОКОСА И ТРИ МЕДВЕДА / Цртани филм из 1935. године.

Играјући се жмурке са својим псом, млада Златокоса одјури у шуму и наиђе на дивну малу кућицу. Тамо живи породица медведа. Медведи нису у кући. Златокоса просипа храну, ломи им намештај и генерално прави пустош у њиховој кући, пре него што се смести да одспава у једином преосталом употребљивом кревету. Оно што она не зна је да се медведи враћају, а када се врате покушавају да ухвате Златокосу. . .

„Златокоса и три медведа“ (engl. „Goldilocks and the Three Bears“ (originally titled „The Story of the Three Bears“) је енглеска бајка из 19. века од које постоје три верзије. Оригинална верзија приче говори о дрској старици која улази у шумски дом три медведа док су они одсутни. Она поједе мало њихове каше, седне на једну од њихових столица, разбије је и спава у једном од њихових кревета. Када се медведи врате и открију је, она се буди, скаче кроз прозор и никад је више не виде.

Друга верзија замењује старицу младом, наивном, плавокосом девојком по имену Златокоса, а трећа и далеко најпознатија верзија замењује момачки трио са трочланом породицом.

Прича је изазвала различите интерпретације и прилагођена је филму, опери и другим медијима.

„Златокоса и три медведа“ је једна од најпопуларнијих бајки.

Прочитајте више:

ЦРТАНИ ФИЛМОВИ – Стари, добри цртаћи / Синхронизовани

ПЕСМЕ ЗА ДЕЦУ – Антологија поезије за децу – Текстови песама, Рецитације, Књиге, Отпеване песме, Видео. . .

ПРИЧЕ ЗА ДЕЦУ – Антологија најлепших прича и драмских текстова за децу свих времена

БАЈКЕ – Најлепше бајке за децу свих времена

БАСНЕ – Антологија најлепших басни

МУЗИКА ЗА ДЕЦУ – Најлепше отпеване песме за децу

ПОЕЗИЈА – Антологија најлепших песама наше и светске књижевности

ДЕЧЈА РИЗНИЦА – Антологија најлепших песама, бајки, цртаних филмова, прича, књига за децу. . .

АНТОЛОГИЈА – РИЗНИЦА КУЛТУРНОГ БЛАГА

Фото колажи: АНТОЛОГИЈА – www.antologija.in.rs
Преузимање делова текстова, текстова у целини, фотографија и осталог садржаја на сајту је дозвољено без икакве накнаде, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту или фотографији на www.antologija.in.rs. Испоштујте наш труд, није тешко бити фин. 🙂